En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi dâhilin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya saik vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Başkaca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece dobra ise buna demetlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte eder enseışını getirmektedir.

Binaların mimarisına normal kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Bunun derunin de görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Hareketsiz kanatlı yangın bapları binaların yangın kapısı içerisinde olması mümkün yangın ve benzeri acil durumlarda önlem almak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın resen kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem kapının sıkı darya kapanmasını sağlamlamaktır.

Mono blok gövde örgüsı dal sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin kucakinden geçen 4 sayı cıvata ile bir birine rabıtalanması ile esenlanmaktadır.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve dayanıklılık ciğerin tercih edilir.

Yangın bapları bilhassa yangın esnasında kesin kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru veya yaylı menteşe ile vacip yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir vesair unsur ise güvenlik adına ihtiyaç duyulan şiabat contalardır.

Yangın baplarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden bir araba kişi yaşıyor ise yangın bapsı gidiş hususüne essah açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page